Hodepine anfall

Moderators: tomers, Simira

Post Reply
Bubbels
Er av og til innom
Er av og til innom
Posts: 8
Joined: Mon Nov 13, 2017 09:08

Hodepine anfall

Post by Bubbels » Mon Nov 13, 2017 10:39

Jeg har hatt Me i 10 år. Siden slutten av juli i år har jeg fått det jeg kaller "hodepineanfall" ca hver 14 dag. Det starter om kvelden med smerte i nakken, så blir det verre utover natten. Neste dag er helt forferdelig, Jeg har utrolig sterk hodepine som ikke lar seg kurere av smertestillene. Hodepinen sitter i nakke og tinninger. Almentlstanden er kjempedårlig. Klarer ikke å forlate sengen. Utpå dagen blir jeg kvalm og kaster opp. Når det nærmer seg kveld letter det litt og neste dag er jeg tilbake på mitt normale funksjonnivå som er moderat Me. Spørsmålet mitt er om det er noen andre som har opplevd noe lignende. Legen min har ingen forklaring. Har det med Me å gjøre, eller er det noe annet?

Simira
Moderator
Posts: 655
Joined: Thu Nov 08, 2012 14:44

Re: Hodepine anfall

Post by Simira » Mon Nov 13, 2017 11:32

Har du prøvd migrenemedisin? Det høres veldig ut som migrene...

Bubbels
Er av og til innom
Er av og til innom
Posts: 8
Joined: Mon Nov 13, 2017 09:08

Re: Hodepine anfall

Post by Bubbels » Mon Nov 13, 2017 11:47

Nei , det er ikke migrene. Migrene gir ensidig hodepine og jeg har tosidig dessverre.

Silver
Husvarm
Husvarm
Posts: 123
Joined: Sun Jul 27, 2014 11:01

Re: Hodepine anfall

Post by Silver » Mon Nov 13, 2017 16:15

Migrene kan godt gi tosidig hodepine. Å kaste opp av migrene er også vanlig.
Er det en lege som mener du ikke har migrene eller er det du selv som vurderer det?
Forskjellen på migrene og spenningshodepine tror jeg er at migrenen ofte ledsages av kvalme og lysskyhet, og at den blir verre av fysisk aktivitet.
Jeg har selv hatt tosidig migrene i ungdomsårene, da med aura og hele pakka. Helt grusomt.

Bubbels
Er av og til innom
Er av og til innom
Posts: 8
Joined: Mon Nov 13, 2017 09:08

Re: Hodepine anfall

Post by Bubbels » Mon Nov 13, 2017 16:43

Ja legen mente det ikke kunne være migrene. Jeg har selv hatt migrene med aura, ensidig, og det er ikke det samme. Men det finnes jo ulike typer migrene. Jeg har aldri hørt om tosidig migrene før.

Silver
Husvarm
Husvarm
Posts: 123
Joined: Sun Jul 27, 2014 11:01

Re: Hodepine anfall

Post by Silver » Mon Nov 13, 2017 19:58

Migrene er som regel ensidig, men bare som regel. Min var tosidig. Nå som jeg har ME, har jeg ikke denne migrenen som da jeg var ungdom, men jeg har en del hodepine som minner om. Varer lenge, gir kvalme o.s.v., og så blir jeg febervarm på halve panna. Jeg har tenkt at det kanskje er en migreneform, kanskje bare noe ME-dritt. Legene mine sier ikke noe om hva det er, men det er kanskje fordi symptomlisten er så lang at de bare gir opp :D

stina.m261
Ny bruker
Ny bruker
Posts: 6
Joined: Thu Aug 24, 2017 08:20

Re: RE: Hodepine anfall

Post by stina.m261 » Wed Nov 22, 2017 17:24

Bubbels wrote:Jeg har hatt Me i 10 år. Siden slutten av juli i år har jeg fått det jeg kaller "hodepineanfall" ca hver 14 dag. Det starter om kvelden med smerte i nakken, så blir det verre utover natten. Neste dag er helt forferdelig, Jeg har utrolig sterk hodepine som ikke lar seg kurere av smertestillene. Hodepinen sitter i nakke og tinninger. Almentlstanden er kjempedårlig. Klarer ikke å forlate sengen. Utpå dagen blir jeg kvalm og kaster opp. Når det nærmer seg kveld letter det litt og neste dag er jeg tilbake på mitt normale funksjonnivå som er moderat Me. Spørsmålet mitt er om det er noen andre som har opplevd noe lignende. Legen min har ingen forklaring. Har det med Me å gjøre, eller er det noe annet?
Hei[emoji4] Off den hodepinen er plagsom altså! Jeg har det ikke helt likt som deg men er mye plaget m en slags hodepine som minner om migrene. Blir vond i øynene og bak øynene og nakke/ skuldre. Det går av og på. Noen dager sånn og noen fine dager så på an igjen...Litt forskjellig intensitet. Beg som regel m at jeg blir mer stiv enn vanlig i nakke og så kommer det m øynene, kvalm ol. Føles ut som et el annet som ligger latent i kroppen og bryter ut m jevne mellomrom. Spesielt v ekstra slitenhet, pms, v forkjølelse ( får aldri feber lenger, bare sykt vondt i nakke/ hode) ol..Prøvd migrenetabeletter som faktisk virker av og til men får bivirkninger så har ikke prøvd ordentlig...Har du prøvd dette?

Har ellers endel plager m melkesyre opphopning i rygg/ overkropp som hovedproblem. Har begrenset stå/ gå kapasitet..Lang restitusjon.

Sent fra min SM-G930F via Tapatalk

Bubbels
Er av og til innom
Er av og til innom
Posts: 8
Joined: Mon Nov 13, 2017 09:08

Re: Hodepine anfall

Post by Bubbels » Wed Nov 22, 2017 17:59

Jeg har ikke prøvd migrenemedisin ennå. Men jeg har skaffet meg medisinen så jeg skal prøve den ut når neste anfall kommer om ikke så lenge. (

stina.m261
Ny bruker
Ny bruker
Posts: 6
Joined: Thu Aug 24, 2017 08:20

Re: RE: Re: Hodepine anfall

Post by stina.m261 » Wed Nov 22, 2017 19:32

Bubbels wrote:Jeg har ikke prøvd migrenemedisin ennå. Men jeg har skaffet meg medisinen så jeg skal prøve den ut når neste anfall kommer om ikke så lenge. (
Lykke til håper det hjelper! [emoji4]


Sent fra min SM-G930F via Tapatalk

Muffin
Ny bruker
Ny bruker
Posts: 6
Joined: Sun Nov 26, 2017 15:36

Re: Hodepine anfall

Post by Muffin » Sun Nov 26, 2017 16:43

Jeg har hatt hodepine som vandre og skifter side. Hadde mest på øverste delen av nakken, men også i tinningen og ansiktet. Men den kunne også gå ned mot halsen, skulder, brystbein og armene. Ble henvist til CT, men de fant ikke noe. Fikk masse forskjellige tabletter mot hodepine, alt fra pralaginforte, sarotex, tramadol, voltaren uten resultat. Men etter at jeg har begynt med LDN og d vitamin har hodepine blitt mindre vondt og mer håndterbart. Så hjelper akpuntur også for å senke skuldrene og slappe av mer.

tiger7120
Er av og til innom
Er av og til innom
Posts: 12
Joined: Sat Dec 02, 2017 18:24

Re: Hodepine anfall

Post by tiger7120 » Sun Dec 03, 2017 23:31

Jeg vet ikke om det er MErelatert. Jeg har ikke diagnose. Har ikke rett til utredning.
Men.
Jeg har i en tolv-femtenårsperiode slitt med den type hodepine du beskriver. Etter de første fem årene begynte jeg å besvime i tillegg til smerten. Opptil 20 ganger daglig. Ingen medisiner hjalp. Fikk etter enda 5 år feilaktig diagnose epilepsi. Medisiner. Roet det hele ned noe, frem til et enormt kraftig ikke-epileptisk anfall som ødela matematikken og store deler av leseferdigheten. Nektet å fortsette med medisiner, fordi medisinene kamuflerte muligheten for å «føle» det var en slik dag.
Hodepinen kom tilbake, men ved en tilfeldighet oppdaget jeg at å strekke nakken INKL kjevemuskler på siden hals, under øret, stoppet hodepinen etter et par timer. Gjentok dette som et systematisk forsøk der jeg annenhver fang strakk ut, og hvilte/forsøkte sove. Det var helt klart kun rask effekt av strekk. Søvn er vanskelig ved slik smerte og hjelper kun etter en lang dyp søvn der man slapper helt av.
Så helt tilfeldig fant jeg løsningen for meg, og har begynt å sove med ullbuff, og bruker ALLTID noe i nakken, buff, skjerf eller høy hals, også på sommeren. Opplever det mest bare ved psykisk stress nå. De fysiske faktorene ser ut til å være kartlagt.
PS Å strekke når du har hodepine gjør gruelig vondt. Du kaster lett opp. Jeg har funnet at det er best å starte med nesten strake ben og «henge» ned mellom bena slik at hodets tyngde strekker helt opp i midtre del av ryggen. Da ser man stjerner og blir ferdig med oppkast først som sist. Jeg henger slik i et minutts tid omtrent 10 ganger før jeg sitter ned med rett rygg og strekker nakken forsiktig med haka rett ned på brystet. Deretter retter jeg opp hodet, ser skrått mot siden og gjentar med haken til brystkasse. Minst to-tre minutter. Men deretter roterer jeg hodet forsiktig, uten å rette opp, jeg vrir bakhodet ned mot skulderen, som om jeg titter skrått oppover. Da kjenner jeg det tar tak i kjevemuskulaturen og under øret. Jeg holder det slik så lenge jeg klarer, og puster så godt jeg kan. Deretter roterer jeg forsiktig tilbake, og retter forsiktig hodet opp igjen, og gjentar på den andre siden.
Ideen til dette kom av at nevrologen som feilaktig diagnoserte meg med epilepsi kalte en av hodepineanfallene mine for lightning pain, og forklarte det stammet fra muskelstivhet i muskulaturen som dekker hodet. Dermed tenkte jeg det kanskje kan være en mulighet for at nakke og kjevemusklene som også festes til hodet kan utløse like grusom smerte. Og jeg hadde rett.
Jeg kan fortsatt ikke skryte av at jeg alltid blir kvitt det, men det er da fordi jeg er for sliten til å sloss med egen viljestyrke. Orker ikke oppkast og den første grusomme smerten. Men når jeg MÅ, så bruker fornuften til slutt vinne. Når man kommer i gang hår det greit. Og det første du vil etterpå er å sove i et godt halvt døgn. Så omgivelser skjønner ikke helt greia, selv om jeg forklarer at hodepine har forhindret god søvn i lang tid. Det er nok like mye selve påkjenningen av strekkingen som avgjør den lange søvnen etterpå.
Noen få ganger er det ingen hjelp i å strekke. Da opplever jeg som regel få dager senere å bli forkjølet, få influensa-smerter i hele kroppen, eller menstruasjon.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Bubbels
Er av og til innom
Er av og til innom
Posts: 8
Joined: Mon Nov 13, 2017 09:08

Re: Hodepine anfall

Post by Bubbels » Mon Dec 04, 2017 06:36

Takk for langt svar. Jeg skal prøve strekking neste gang.

Post Reply