Page 1 of 1

mandelsteiner - Hvite klumper i halsen/munnen

Posted: Mon Nov 02, 2015 15:31
by Reenama
Er det mange her som er plaget med dette?

Jeg hadde mye infeksjoner og virussykdommer i oppveksten, og da kan man få disse mandelsteinene som lager dypere furer og ganger i mandlene som igjen produserer større og flere mandelsteiner.
Nå er det ganske ille så jeg har begynt å søke mye på dette på nettet.

Folk nevner symptomer som fatigue, sår og vond hals, nedsatt hørsel og luktesans, ørebetennelse/ubehag, hodepiner, generell sykdomsfølelse, allergiske reaksjoner , osv. Alle symptomer blir borte ved fjerning av mandler...

Har legetime 5.nov hvor jeg skal ta opp dette...

Re: mandelsteiner - Hvite klumper i halsen/munnen

Posted: Mon Nov 02, 2015 18:27
by Reenama
Jeg finner mange leger som konkluderer med at mange av de som har hatt mononukleose/kyssesyken av Epstein Barr virus senere får ME/CFS diagnose. De som sliter mye med mandelsteiner og infeksjoner som også vandrer til ørene, blir kvitt de fleste av plagene sine ved å fjerne mandlene.
Dette er veldig interessant! Mono infiserer jo lymfekjertlene... Blir det da liggende i mandlene tro?

Jeg hadde satt pris på å få høre om noen andre har fjernet mandler eller sliter med mandelsteiner eller har andre erfaringer på dette feltet :)

Re: mandelsteiner - Hvite klumper i halsen/munnen

Posted: Mon Nov 02, 2015 20:34
by Nit
Jeg ble syk etter kyssesyken og fikk en del år senere fjernet mandlene. Eneste jeg ble kvitt var smakssans og langvarig hoste. Ingen av ME-symptomene forsvant.

Re: mandelsteiner - Hvite klumper i halsen/munnen

Posted: Mon Nov 02, 2015 23:11
by Reenama
Ok takk for svar! Selvom det ikke var et svar jeg ville ha, så er det behjelpelig :p Kan jeg spørre om hva grunnen var for at du fjernet de?

Re: mandelsteiner - Hvite klumper i halsen/munnen

Posted: Tue Nov 03, 2015 07:24
by Nit
Mye halsvondt, kronisk hoste, mye syk. Mandlene var store.

Re: mandelsteiner - Hvite klumper i halsen/munnen

Posted: Tue Nov 03, 2015 21:23
by ninecats
Jeg fjernet mandlene da jeg var 7. Ingen sammenheng der. Jeg fikk kyssesyken likevel.

Jeg husker at jeg hadde veldig mye plager med halsen (og det var åpenbart derfor de fjernet dem), men det kan bli skikkelig vondt der jeg tidligere hadde mandler dersom jeg får vondt i halsen nå... hvordan det hadde vært med, er umulig å si...

Re: mandelsteiner - Hvite klumper i halsen/munnen

Posted: Sat Nov 26, 2016 10:09
by Imse
Dytter opp denne. Jeg hadde mange runder med steeptococcer i halsen i oppveksten og det fortsatte helt til jeg fikk tatt mandlene i fjor høst. Jeg kranglet med leger i årevis, var jeg hos vakthavende med infeksjon sa de:du må få ut de der. Fastlegen sa:vi pleier ikke å ta mandler på voksne. Så jeg satt der med mandler som var konstant store, jeg kjente de hele tiden, spesielt om natta når jeg lå på siden.
Jeg ble skikkelig dårlig av operasjonen, me symptomer altså. Men i ettetid har jeg ikke hatt en bakterieinfeksjon på 1 år, fortsatt like sår i halsen, men mandlene er ikke der og gjør det verre. Jeg blir fortsatt like mye forkjølet. Men det var virkelig verdt å bli kvitt mandlene med klumpene og ikke minst deilig å kunne trekke pusten. ØNH- legen som opererte sa de var helt enorme.
Jeg gikk på antibiotika 2-5 ganger pr år i 20 år før jeg fikk bytta fastlege og ble sporenstreks henvist. Men han forrige legen min trodde ikke på ME som diagnose heller(det er ikke bare å bytte kege når det ikke er alternativer heller, vi bor i et lita bygd).