Nav godtar ikke dokumentasjon

Her ligger relevante trygdeforskrifter, samt råd, tips og egne erfaringer i møte med trygdesystemet og andre offentlige etater når det kommer til trygd, sykepenger, rehabilitering og arbeid. Vi har en trygdeveileder.

Moderators: Stjernøye, Suebird

User avatar
Tom
Bofast
Bofast
Posts: 1269
Joined: Thu Jan 02, 2014 23:32

Re: Nav godtar ikke dokumentasjon

Post by Tom » Thu Nov 02, 2017 16:25

fivrill wrote:rapporten sa jeg skulle jobbe på egenhånd med energiøkonomisering og aktivitetsavpasning for å oppnå stabil form med tida.
har det du nevner bortsett fra at nav mener de ikke har god nok dokumentasjon for å foreta arbeidsevnevurdering.

takk for råd :)
Slike ting som energiøkonomisering og aktivitetsavpasning har ingenting i en arbeidsevnevurdering å gjøre?

Kanskje vi tenker litt feil? Kanskje du egentlig ikke har vært på arbeidsevnevurdering? Kanskje det er DET du skal på først nå?

For alt jeg vet så hadde de mange planer for meg når jeg dro på denne arbeidsevnevurderingen. Kanskje kurser, utplassering osv.

Men start intervjuet viste jo fort at jeg var fullstendig ubrukelig. Dermed ble det bare gjennomført et minste opplegg med rask konklusjon. De var samtidig veldig forståelsesfulle og spurte meg hele tiden om alt var ok, om jeg orket osv. Jeg følte på ingen måte at de ville prøve å utsette meg for noe som medførte forverring i formen.

Jeg fikk også inntrykk av at jeg ikke var den første med min tilstand som kom dit.

Møt opp er mitt råd, selv om du må kjøres av noen andre, i rullestol, med mørke solbriller og hørselsvern, med penn og skriveblokk hvis prating blir for slitsomt osv. Ta også med skriverier fra fastlege osv og fortell om din situasjon.
Syk 2007, 100% sykemeldt 2009, Me-diagnose 2015, Ufør 2016

rånni
Husvarm
Husvarm
Posts: 92
Joined: Sat Jun 06, 2015 14:14

Re: Nav godtar ikke dokumentasjon

Post by rånni » Thu Nov 02, 2017 17:54

Ja, de arbeidsevne vurderingene blir ofte tilpasset brukeren. Jeg har hørt at noen har vært med på forelesning, mens andre har kun hatt en samtale en gang i uka pga at formen har vært for dårlig til å gjøre annet en det. Nå vet jeg ikke hvor dårlig du er, men hvis du kan være med på en liten samtale hadde jeg prøvd å være med på dette. Dette vil styrke din søknad ved en eventuelt uføresøknad.

fivrill
Er av og til innom
Er av og til innom
Posts: 8
Joined: Thu Nov 02, 2017 09:34

Re: Nav godtar ikke dokumentasjon

Post by fivrill » Fri Nov 10, 2017 20:19

takk for svar :) (jeg har vært dårlig så litt seint svar)

ja mitt forrige avklaringskurs var tilpasset meg med møter tilpassa min form i lengde,fleksibelt ifht når eg var i form osv. saksbehandleren min i det kurset var utrolig flink,og hadde jobba med me-pasienter på rehab. tidligere så fikk veldig god hjelp av henne, og konklusjonen hennes var at jeg måtte få en stabil form og bli mye bedre før jobb i det hele tatt var aktuelt. nå har hun desverre sluttet i bedriften, så jeg håper jeg møter på en ny fornuftig person og at det ikke blir problemer med at jeg ofte ikke kommer meg ut av huset.

skal ha ett møte med nav og en fra bedriften i forkant så vil legge fram saken min så ærlig jeg kan der slik at kanskje de forstår litt av min situasjon før kurs. jeg blir kjørt og fulgt til møtet og pleier ofte ha solbriller på meg osv. (ved senere kurs er det ikke mulig å bli kjørt daglig desverre)
opplegget denne gang er 30 t/uka med andre deltakere har jeg fått opplyst. har legeeklæring ifht dette kurset så bedriften skal få denne.

takk igjen for tips og råd :)

Winter
Ny bruker
Ny bruker
Posts: 2
Joined: Fri Dec 15, 2017 23:03

Re: Nav godtar ikke dokumentasjon

Post by Winter » Fri Dec 15, 2017 23:20

Hvordan gikk det?

Jeg har også problemer med at NAV ikke aksepterer dokumentasjonen. Jeg har Borreliose, med ME som ettervirkning, og har vært syk i over 6 år.

Når du sier samtale og tester, mener du slikt som A2G? Jeg har vært til en slags utprøving hos dem.

A2G ga tydelig tilbakemelding til NAV på at jeg er for syk til engang å kurses, og jeg ble anbefalt rolig yoga. Men NAV er hardnakket på at jeg nå skal i utplassering hos bedrift, eller miste AAP. De nekter meg å søke ufør. Jeg er for syk til å lage middag hver dag, og kommer meg ikke utenfor døren de fleste uker. Det er fortvilende, og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre.

fivrill
Er av og til innom
Er av og til innom
Posts: 8
Joined: Thu Nov 02, 2017 09:34

Re: Nav godtar ikke dokumentasjon

Post by fivrill » Fri Mar 02, 2018 08:35

hei. beklager veldig seint svar.

resultatet var at jeg måtte gjennom ett nytt avklaringskurs hos avklaringsbedrift. det ble kun noen få møter( samtalemøter hjemme og hos bedrift) da bedriften forsto at jeg var for syk til å delta, og resultatet ble at de anså meg som 100% arbeidsufør som ble rapportert til nav.

videre fikk jeg dokumentasjon fra mitt utredende sykehus på nåværende helsestatus og framtidsutsikter ifht jobb(også dette 100% arbeidsufør) dette må nav be direkte om fra sykehuset.

etter dette godtok nav dokumentasjonen og gav klarsignal for å søke ufør.
( er nå i mitt 9.år som syk så det har vært en lang vei)

jeg ville spurt nav konkret hva de mener trengs av dokumentasjon for å bekrefte din helsestatus per idag.
(erklæringer fra fastlege, diagnostiserende sykehus, psykolog, evt fysio, mestringkurs, avklaringskurs, arbeidspraksis osv)
noen ganger må man ha ny dokumentasjon om dokumentasjonen ikke er up to date. det hjelper å ha flere instanser som sier tydelig det samme og beskriver at du er arbeidsufør om du er det.
det er veldig viktig at det kommer klart fram i dokumentasjon at ufør er det mest hensiktmessige for deg. om det ikke kommer klart fram kan nav tolke det til noe annet.

håper du får den hjelpa du trenger etterhvert.

Winter
Ny bruker
Ny bruker
Posts: 2
Joined: Fri Dec 15, 2017 23:03

Re: Nav godtar ikke dokumentasjon

Post by Winter » Fri May 11, 2018 14:29

Takk for svar.

Jeg regner med jeg nå skal gjennom det samme du har gjort. Jeg er søkt inn på avklaring.

Jeg ønsker så gjerne at jeg kunne bli frisk og skrive ferdig masteren, og gå inn i forskning slik jeg skulle. Men legene liker ikke å behandle borreliose i Norge, så det er en vanskelig ting.

Så nå må jeg bare krysse fingrene og satse på at ihvertfall dette går i orden inntil videre.

Lykke til videre!

Post Reply