ME-forum

Møteplass for mennesker som har Myalgisk Encefalopati, deres pårørende og andre interesserte.
Det er nå man jun 25, 2018 04:02

Alle klokkeslett er UTC+02:00
Legg inn nytt emne  Svar på emne  [ 5 innlegg ] 
Forfatter Melding
Legg innLagt inn: ons mai 30, 2018 14:31 
Offline
Ny bruker
Ny bruker

Registrert: ons mai 30, 2018 14:20
Innlegg: 1
Jeg har slitt lenge med angst og panikkangst og har gått på AAP i halvannet år. Jeg har handlet aksjer og investert tidligere, uten å ha blitt skattet som næringsdrivende. I fjor oppdaget jeg kryptovaluta og også bloggplattformer som "betaler" deg i kryptovaluta. Jeg har aldri tatt UT noen av disse i vanlige norske kroner..men jeg har vekslet inn mange kryptovalutaer til andre kryptovalutaer. Ante ikke før seint 2017 at dette skulle skattes av.

Det ble endel handler og endel blogging, og det har jo blitt noen hypotetiske kroner (kursen svinger jo veldig på disse krypto valutaene) og nå er jeg redd for at jeg skal skattes som næringsdrivende.

Er det noen som vet hva konsekvensen er om jeg blir det? Må jeg betale tilbake alt jeg har fått fra AAP? Vil jeg anmeldes for svindel og bli putta i fengsel? Burde jeg skjønt at jeg kom til å bli skattet som næringsdrivende? Må si jeg ikke helt finner noen gode svar på dette. Det er jo ikke som at jeg ikke har hatt tid til å delta på ting som NAV eventuelt kunne invitert meg med på. Må dog sies at jeg ikke har hørt noe ifra NAV dette halvannet året. Jeg skulle bli kontaktet av en psykolog, men hun hadde bare en lang venteliste som jeg fortsatt står i. Har en 30% stilling som jeg selvsagt rapporterer om til NAV.

Jeg hadde aldri trodd at kryptovalutaer skulle bli verdt så mye i fjor!

Setter enorm pris på om noen har noen svar på dette. Kan det være at det er noe formildende omstendigheter med tanke på hvor volatilt kryptovalutaer er, og hvor nytt det er?


Toppen
   
Legg innLagt inn: ons mai 30, 2018 15:33 
Offline
Moderator

Registrert: tor nov 08, 2012 14:44
Innlegg: 650
Har ingen erfaring med dette, men tipper AAP kan bli redusert som følge av "inntekten" din i handling av krypto, og at du dermed må tilbakebetale noe. Hele poenget med AAP og uføretrygd er jo at man ikke greier å forsørge seg selv, og når du har en viss inntekt kan du jo det. Jeg ville kontaktet NAV om det. Du blir nok ikke putta inn sånn umiddelbart.


Toppen
   
Legg innLagt inn: tor mai 31, 2018 12:31 
Offline
Husvarm
Husvarm

Registrert: lør jun 06, 2015 14:14
Innlegg: 91
krypto spekulering og aksje kan argumenteres for som langsiktig sparing, og det er ikke inntekt som lønn derfor blir ikke din aap redusert av dette. Hvis du har gjort dette som privat sparing skal du ikke bekymre deg derimot hvis du har eget firma kan det da diskuteres om dette er en jobb.


Toppen
   
Legg innLagt inn: søn jun 03, 2018 15:11 
Offline
Husvarm
Husvarm

Registrert: lør jun 06, 2015 14:14
Innlegg: 91
Simira: du skriver : Hele poenget med AAP og uføretrygd er jo at man ikke greier å forsørge seg selv, og når du har en viss inntekt kan du jo det.

Dette er helt feil. Sosial stønad er det du beskriver. Alle i folketrygden har krav på aap eller uføre hvis arbeidsevne er redusert pga sykdom, skade eller lyte. Selv Norges rikeste kan få aap eller uføre. Aap eller uføre tar ikke hensyn til formue eller annen kapital inntekt det gjør derimot sosial stønad.


Toppen
   
Legg innLagt inn: søn jun 03, 2018 21:17 
Offline
Moderator

Registrert: tor nov 08, 2012 14:44
Innlegg: 650
Ja, AAP/uføretrygd skal erstatte manglende inntektsevne. Litt dårlig formulert av meg. Men investeringshandel regnes i en del tilfeller som inntekt. Jeg vet ikke hvilke regler som gjelder der ift NAV og AAP, men kjenner til det fra advokatkurs på andre områder.


Toppen
   
Vis innlegg fra forrige:  Sorter etter  
Legg inn nytt emne  Svar på emne  [ 5 innlegg ] 

Alle klokkeslett er UTC+02:00


Hvem er online

Brukere i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 1 gjest


Du kan ikke opprette nye emner i dette forumet
Du kan ikke svare på emner i dette forumet
Du kan ikke redigere egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke slette egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke laste opp vedlegg i dette forumet

Søk etter:
Gå til:  
Kjører på phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Norwegian (bokmål) Language Pack © Lars Christian Schreiner