ME-forum

Møteplass for mennesker som har Myalgisk Encefalopati, deres pårørende og andre interesserte.
Det er nå fre mar 31, 2017 00:32

Alle klokkeslett er UTC+02:00
Legg inn nytt emne  Dette emnet er låst – du kan ikke lenger redigere innlegg eller svare.  [ 1 innlegg ] 
Forfatter Melding
Legg innLagt inn: ons jan 25, 2012 20:23 
Offline
Moderator

Registrert: lør jun 25, 2011 01:11
Innlegg: 386
Dersom dine symptomer ikke helt stemmer med ME, så finner du her flere lenker med de mest vanlige sykdommene som kan ha lignende symptomer som ME.
Et lite tips til deg som skal lese deg igjennom alt dette er å lese litt av gangen slik at du ikke sliter deg ut.

Nakkeskade
Symptomene til denne diagnosen er:
Sliten, utmattet, stor trøtthet, føler seg ikke uthvilt om morgenen, morgenstivhet, tåkesyn, var på høye lyder, var på skarpt lys,hodepine, muskelspasmer, noen kan få litt skjelvinger,konsentrasjonsproblemer,, hukommelsesproblemer, smerter i nakke, øvre rygg, korsrygg og bein og noen får også smerter i kjeven, kalde og varme følelse.
LES MERE HER
(Mange av disse skadene i nakke kan ikke sees på MR, da de kun ser prolapser, forkalkninger og slitasjer, for å finne ut om det er instabilitet og sublukasjoner i nakken, så må man til en spesialist som undersøker deg med bevegelsesrøntgen)


MS
MS omfatter inflammasjon i sentralnervesystemet som etterfølges av tap av de beskyttende myelin skjedene som omgir nervefibrene [demyelinisering]. Myelinet virker som isolasjonsmateriale som omgir og beskytter elektriske ledninger. Når myelinet tar skade vil ikke nerveimpulsene kunne overføres så hurtig og effektivt som de skal. Som et resultat av den inflammatoriske prosessen vil det oppstå skadde områder [lesjoner eller plaques] i hjerne og ryggmarg som i sin tur gir ulike nevrologiske symptomer.

Vanlige symptomer kan være synstap, nummenhet og vissenhet, kraftsvekkelse, ustø gange, dobbeltsyn, økt trøttbarhet, varmeintoleranse, delvise eller fullstendige lammelser og en fornemmelse av elektrisk støt langs ryggsøylen ved bøyning i nakken. Symptomene kan forsvinne etter et akutt attakk, men kan også bli værende.
LES MERE HER


Borreliose
Symptomene på borrelia-infeksjon i nervesystemet - nevroborreliose - kan til forveksling ligne på MS.
LES MERE HER


Addisons sykdom
symptomene kommer gradvis og er vanskelige å oppdage i starten. Typisk er at en føler seg svakere, mangler overskudd, er mer svimmel og trett. Kvalme og mangel på matlyst gir vekttap, og i tillegg kan magesmerter og diaré forekomme. Irritabilitet og andre psykiske forandringer opptrer også, og merkes kanskje best av dem som omgår deg til daglig.
LES MERE HER


Sarkoidose
sarkoidose, kronisk betennelsessykdom som kan affisere alle organer. Lymfeknuter i relasjon til lungene, lunger, hud, lever, øyne og ledd er de organene som er hyppigst angrepet. Den norske legen C.P.M. Boeck (1845–1917) beskrev i 1899 hudforandringene som opptrer ved denne sykdommen, der man ved mikroskopi kan finne granulomer med epiteloide celler og kjempeceller. Et tilsvarende cellebilde finner man i andre organer som er affisert. Granulomer med et lignende mikroskopisk bilde kan sees ved andre betennelses- og infeksjonssykommer (f.eks. tuberkulose).
LES MERE HER


Anemi
Symptomene på anemi er
blekhet i huden,
nedsatt kondisjon,
åndenød ved anstrengelser,
slapphet,
tretthet,
økt søvnbehov
Tilstanden gir nedsatt fysisk yteevne og noe nedsatt funksjon av immunapparatet
LES MERE HER


Hiv
Symptomene kan være feber, utslett, hodepine, sår hals, tap av matlyst, verkende muskler og ledd.
LES MERE HER


Lupus
lagene ved lupus varierer ut fra hvilket organ som er angrepet, men typisk er at man har gode og dårlige perioder. De dårlige periodene er preget av blant annet tretthet, morgenstivhet, håravfall, leddsmerter, utslett, hodepine,humørsvigninger, blod og eggehvite i urinen og tørre slimhinner.
LES MERE HER


Fibromyalgi
Fibromyalgi er kronisk med hovedsymptomer som smerter i muskulatur og ledd, i såkalte "tenderpoints" (ømme punkter). I tillegg opptrer ofte symptomer som muskelstivhet, utpreget tretthet, søvnforstyrrelser, kraftløshet, hovenfornemmelse, svimmelhet, hodepine og magebesvær. Man vet i dag lite om årsaksammenhengen ved fibromyalgi.
LES MERE HER


Diabetes
Dette fører til økt urinmengde og hyppig vannlating. Kroppen svarer på dette med tørste. Sukkerutskillelsen i urinen betyr et kaloritap og fører ofte til at man går ned i vekt. Urinveisinfeksjoner og kløe i skrittet kan også være et symptom på diabetes.

Uten behandling kan det oppstå syreforgiftning med dyp, tung pust som lukter aceton, magesmerter, brekninger og bevisstløshet (diabetisk koma, tidligere kalt sukkerslag).
LES MERE HER


Hypotyreose (lavt stoffskifte)
Påvirkning av de mentale funksjoner kan gi depresjon, tiltaksløshet, hukommelsessvikt, demens, treghet, økt søvnbehov. Symptomer fra muskler og skjelett kan være muskelsmerter, leddsmerter, hovne ledd. Huden kan bli tørr og kjølig, neglene sprø og tynne, det kan opptre flekkvist pigmenttap i huden.
LES MERE HER


Hyperthyreose (Høyt stoffskifte)
Symptomer
Rask puls eller hjertebank
Skjelving på hendene
Økt varmeproduksjon, særlig ved anstrengelse
Økt appetitt
Vekttap
Diare
Muskelsvakhet
Uro i kroppen
Humørsvingninger og nervøsitet
Søvnproblemer
Varierende øyeproblemer med tåreflod eller
Fremstående øyne med stirrende blikk
LES MERE HER


Tyreoiditt (skjoldkjertel betennelse)
Symptombildet kan variere alt etter hva som er årsaken. Noen kan ha lokale symptomer i form av hevelse og ømhet på halsen. Enkelte kan bli syk med feber og nedsatt allmenntilstand. De aller fleste har imidlertid moderate plager.
LES MERE HER


Nevrasteni
sykdomsbilde kjennetegnet ved en markert opplevelse av utmattethet eller tretthet og muskelsvakhet etter selv små psykiske eller fysiske aktiviteter. Ledsagende symptomer er ofte muskelverk og smerte
LES MERE HER


Uremi
Den vanligste årsaken er sykdom i nyrene. Ved uttalt uremi sees symptomer som økt tretthet, nedsatt konsentrasjonsevne, kvalme, appetittløshet, metallsmak i munnen, ødemer og forstyrrelser i salt- og syrebalansen. Det kan også komme mer uttalte nevrologiske forandringer som påvirkning av følsomhet og muskelkraft i nervebaner til ben og armer
LES MERE HER


Cøliaki
Cøliaki kan arte seg på mange måter. Typiske symptomer er løse og hyppige avføringer. Avføringen er ofte rikelig, gråhvit og illeluktende. Det kan være magesmerter, luftplager, vekttap og slapphet. I noen tilfeller viser mageplagene seg som forstoppelse.
LES MERE HER


Utbrenthet
oksygentilførsel til kroppens celler, vekt, hudutslett, hodepine, glemsomhet
pusteproblemer, gjentagende forkjølelse eller kroniske infeksjoner, søvnløshet
høyt blodtrykk, kortpustet, svimmelhet
langtids- og korttidshukommelsen svikter, utmattelse
LES MERE HER


Idiopatisk kronisk utmattelse
Hvis pasienten har uforklarlig, langvarig utmattelse (6 måneder
eller mer), men ikke har nok symptomer til å tilfredsstille kriteriene for ME, bør det klassifiseres
som idiopatisk kronisk utmattelse.
LES MERE I VEILEDEREN FOR ME


Pernisiøs Anemi
Typiske symptomer på anemi er tretthet, svimmelhet, nedsatt fysisk yteevne, hjertebank, tungpust, hodepine, øresus. Hos pasienter med angina pectoris (hjertekrampe) vil anemi forverre anginasmerter. Ved vitamin B12-mangel kan det også oppstå symptomer fra nervesystemet
LES MERE HER


Jernmangel
Det er usikkert om jernmangel alene kan gi symptomer, meningene om dette er delte blant fagfolk. Lavt jerninnhold i kroppen vil på sikt føre til utvikling av lav blodprosent, anemi.
LES MERE OM ANEMI


Cushings syndrom
Personer med Cushings syndrom har lettere for å bli syke (infeksjoner), og de kan ha små hudblødninger, kviser og dårlig sårtilheling. Huden kan bli tynn og pergamentliknende.
Man blir lettere trett og sliten, har ofte ryggsmerter som kan skyldes benskjørhet, og de føler seg fysisk svak.
Det er også vanlig med manglende menstruasjon, impotens og tap av seksuallyst.
En annen følge av sykdommen kan være psykiske forandringer og utvikling av depresjon.
LES MERE HER


kreft
Det er mange typer kreft og symptomene kan være mange på de ulike kreft typene.
Her er seks alvorlige symptomer du bør lære deg å kjenne:

1) Uforklarlig vekttap og/eller redusert appetitt
2) Utydelig tale, lammelse, nummenhet
3) Svart avføring
4) Hodepine ledsaget av stiv nakke og feber
5) Plutselig, smertefull hodepine
6a) Kvinner: Blødninger etter menopausen
6b) Menn: Klump i testiklene
LES MERE HER


Reumatoid artritt (ledd gikt)
morgenstivhet som varer i minst en time. Man kan også oppleve stivhet etter å ha vært i ro i kortere tid. Stivheten minsker etterhvert når man forsøker å bevege leddene. I begynnelsen av sykdommen er det vanlig med slitenhet, vekttap og feber. Mange beskriver denne følelsen som influensaaktig
LES MERE HER


Amalgam og kvikksølvforgiftning
Irritasjon, dårlig hummelse, lavt selvbilde, søvnproblemer
dårlig selvkontroll, døsighet, hjernetåke, angst, betent tarm, magesmerter, brystsmerter, tungt å puste, kodepine, tungt å puste , svimmelhet.
LES MERE HER


EL-overfølsomhet
svie/brenning i huden (som solforbrenning), kløe- hodepine, kvalme, ledd- og muskelsmerter
ekstrem tretthet, svimmelhet, hjerterytmeforstyrrelser, søvnforstyrrelser, søvnløshet
depresjon, konsentrasjonssvikt, dårlig hukommelse, øye-/synsplager, kramper, verking, prikking
LES MERE I BROSJYREN FRA FORENINGEN FOR EL-OVERFØLSOMME


Parkinsonisme
Apati, blodtrykkfall, depresjon, fatigue, for mye spytt i munnen, forstoppelse, impuls kontroll forstyrrelser
nedsatt lukt og smak, manglende beveglighet, skjelving.
LES MERE HER


Psykiske forstyrrelser
Det kan være vanskelig å vite når følelsene du opplever er tegn på psykiske plager eller lidelser. De fleste opplever fra tid til annen å føle nedstemthet, bekymring og redsel. Det er helt naturlige sider av følelseslivet vårt. Det er først når disse følelsene varer over tid og går utover hverdagslivet, at det er snakk om et psykisk problem.
Her er det vanskelig å direkte komme med spesifikke symptomer, da det finnes veldig mange psykiske plager.
LES MERE HER

Linker til artikler er gjort etter beste skjønn, hvis det skulle være en lite informativ artikkel, kontakt meg slik at vi kan gjøre denne listen enda bedre.
Er det noe sykdommer som absolutt bør stå på denne listen da kan du også ta kontakt.


Toppen
   
 
Vis innlegg fra forrige:  Sorter etter  
Legg inn nytt emne  Dette emnet er låst – du kan ikke lenger redigere innlegg eller svare.  [ 1 innlegg ] 

Alle klokkeslett er UTC+02:00


Hvem er online

Brukere i dette forumet: Google [Bot] og 1 gjest


Du kan ikke opprette nye emner i dette forumet
Du kan ikke svare på emner i dette forumet
Du kan ikke redigere egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke slette egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke laste opp vedlegg i dette forumet

Søk etter:
Gå til:  
Kjører på phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Norwegian (bokmål) Language Pack © Lars Christian Schreiner