Stopp av AAP ved søknad om VU

Her ligger relevante trygdeforskrifter, samt råd, tips og egne erfaringer i møte med trygdesystemet og andre offentlige etater når det kommer til trygd, sykepenger, rehabilitering og arbeid. Vi har en trygdeveileder.

Moderators: Stjernøye, Suebird

User avatar
huldra
Fast plass
Fast plass
Posts: 830
Joined: Sun Nov 27, 2005 17:35
Location: Akershus

Re: Stopp av AAP ved søknad om VU

Post by huldra »

Inntil åtte måneder totalt, i følge NAV lokalt og AAP-vedtaksskrivet jeg fikk.

PS: For min del er det ordnet, fikk SMS fra NAV om at jeg fikk forlenget AAP-vedtaket og pengene er nå etterbetalt. Happy, happy me :-)
Med vennlig hilsen
:rs: HULDRA

User avatar
Marilena
Husvarm
Husvarm
Posts: 149
Joined: Sun Oct 27, 2013 04:30

Re: Stopp av AAP ved søknad om VU

Post by Marilena »

deprimerende lesning dette ...

jeg venter fortsatt på svar fra nav, de har forlenget mitt aap-vedtak hele tre ganger siden jeg søkte VU (fordi nav krevde det) i april. kjenner at jeg begynner å bli passe lei av å leve på vent nå. men de har flyttet svarfristen sin frem til 8 november så nå må det da komme et svar snart.
Tidligere Chanè, nå tilbake med friskt mot i ny drakt :D

~ ME-diagnose satt av bl a Kavli etter vaksineforsøket på åttitallet ~

romavictor
Husvarm
Husvarm
Posts: 186
Joined: Sun Mar 04, 2012 15:05

Re: Stopp av AAP ved søknad om VU

Post by romavictor »

Håper du fikk igjennom søknaden din Marilena.

Fiola
Ny bruker
Ny bruker
Posts: 5
Joined: Wed Aug 06, 2014 13:31

Re: Stopp av AAP ved søknad om VU

Post by Fiola »

hva står VU for?

hufsamor
Groddfast
Groddfast
Posts: 1880
Joined: Tue Sep 11, 2012 07:40

Re: Stopp av AAP ved søknad om VU

Post by hufsamor »

Varig ufør :rs:

Maja!
Husvarm
Husvarm
Posts: 52
Joined: Tue Feb 03, 2015 19:03

Re: Stopp av AAP ved søknad om VU

Post by Maja! »

Jeg får av en eller annen grunn ikke til å lage nye innlegg her inne, og skriver derfor en fortsettelse i denne tråden i håp om at noen kan hjelpe meg.

Jeg har etter flere års sykdom vært igjennom en del utredning og forsøk på arbeid/rehabilitering. Dette har ikke ført frem foreløpig, og jeg ble anbefalt av NAV å søke uføre - noe jeg synes var fryktelig tungt. Nå har jeg havnet i en situasjon der jeg nylig fikk avlslag på søknaden som NAV selv ba om, da de ønsker at jeg prøver kognitiv terapi og gradert treningsterapi.

Problemet mitt nå er at det ser ut til at NAV har en slags karantene på 1 år der man ikke får AAP i ettertid av en avslått uføresøknad? Finnes det noen hjemmel for å få fortsette på AAP, eller er det faktisk sånn at nå må jeg belage meg på sosialstønad i ett år? Jeg blir veldig lei meg av dette, og føler det er ganske urettferdig da det var NAV selv som ønsket at jeg søkte uføre - og at de aldri har nevnt kognitiv terapi eller gradert treningsterapi tidligere mens jeg var under behandling. Jeg ville mer enn gjerne førsøkt dette om de hadde nevnt det, og har allerede forsøkt veldig mye annet på eget initiativ. Håper av hele mitt hjerte at noen her inne kjenner til om det finnes noen paragrafer som kan redde meg fra ett år i karantene?

Ole-mann
Bærer frukt
Bærer frukt
Posts: 3170
Joined: Thu Nov 12, 2009 20:24

Re: Stopp av AAP ved søknad om VU

Post by Ole-mann »

Hei Maja 😊 Dette var nytt for meg. Jeg har ikke fulgt med på utviklingen hos NAV på flere år siden det ikke er aktuelt for meg. https://fibromyalgi.no/2017/09/19/avsla ... gd-hva-na/

Synes det er tungvint fra NAV sin side og lite produktivt. Håper du får svar hos noen som er mer oppdatert enn meg. 😊

Simira
Moderator
Posts: 685
Joined: Thu Nov 08, 2012 14:44

Re: Stopp av AAP ved søknad om VU

Post by Simira »

Uff Maja, du skal IKKE i kognitiv og gradert terapi. Jeg er ganske gåen etter et møte akkurat nå, men skal prøve å finne noen blogginnlegg om akkurat dette fra nyere tid. Du kan også sjekke bladet fra ME-foreningen om du får det, det er noen advokater der som tilbyr hjelp til syke som får avslag.

Maja!
Husvarm
Husvarm
Posts: 52
Joined: Tue Feb 03, 2015 19:03

Re: Stopp av AAP ved søknad om VU

Post by Maja! »

Tusen hjertelig takk for svar både Ole-mann og Simira! Veldig fin link, det kan se ut som om det ikke er noe automatikk i at man mister AAP ved avslag av uføre slik jeg har hørt.

Skal ha et møte med legen så får vi se hva han kan gjøre. Legen min er sterkt uenig med NAV så får bare håpe dette løser seg på best mulig måte. Jeg er litt redd for å klage på avslaget (føler meg så usikker på prosessen og hva som skjer om man igjen skulle få avslag). Derfor heller jeg litt mot å gi NAVs krav et forsøk (så lenge legen sier det er helsemessig forsvarlig). Vi har prøvd forskjellige ting i flere år, og alltid endt med forverring av formen. Jeg håper at om jeg nå følger NAVs ønsker så vil de en gang for alle forstå at kapasiteten er marginal, og at aktiviteter ikke bidrar til tilfriskning.

Simira
Moderator
Posts: 685
Joined: Thu Nov 08, 2012 14:44

Re: Stopp av AAP ved søknad om VU

Post by Simira »

ME-foreningen skriver litt om det her: https://www.me-foreningen.info/om-me/be ... t-trening/ (få hjelp til å lese om du ikke orker). Legen kan også skrive at all hensiktsmessig behandling er utprøvd uten effekt.

https://www.dagensmedisin.no/artikler/2 ... pasienter/
https://forskning.no/me-medisinske-meto ... -me/274852
https://www.nrk.no/ytring/noen-behandli ... 1.14872599

Advokathjelp med første time gratis: https://www.me-foreningen.info/om-oss/b ... d-legalis/

Post Reply