ME og Nevrasteni

Lurer du på om dine symptomer kan stemme med M.E.-diagnose? Her kan du lese om andre som også lurer på det samme, og lese svarene de har fått på sine spørsmål. Du har også muligheten til å stille spørsmål her inne som andre brukere muligens kan svare på. VIKTIG: Ingen her inne kan stille en M.E.-diagnose. Man må igjennom en lang utredning om man mistenker man har M.E., for å få stilt eller utelukket en slik diagnose.

Moderators: tomers, Simira

Post Reply
User avatar
GoldenLioness
Husvarm
Husvarm
Posts: 34
Joined: Sat Nov 26, 2016 15:49

ME og Nevrasteni

Post by GoldenLioness »

Så jeg har vært utredet hos Aasen og ME senteret.

Aasen ga meg diagnose ME, mens Aker ikke egentlig aner hva som er galt med meg fordi jeg fikk dette da jeg ble gravid. De mener at det ikke er mulig å få ME av hormonelle endringer, men at det må komme av infeksjon. Uansett så slår jeg ut å alt av ME kriterier og det var Aasen klar på.

Aker har kommet frem til at jeg har CFS lignende tilstand, men ikke helt? De vet egentlig ikke hva som er galt sier de. At de vil gi meg kode F48 Nevrasteni bare for å få en kode.

Men nå som jeg har lest om det så blir jo det helt galt da psykologen på Aker totalt utelukket noe psykisk. Ikke noe tegn på verken angst eller depresjon og sånn jeg leser om Nevrasteni så er det årsaken. Hvordan kan de på ene siden si at jeg ikke er psykisk syk, men allikevel gi meg en kode som tilsier det?

Legen sa også at hun ville holde diagnosen litt «åpen» og at jeg kanskje måtte revurderes fordi de ikke visste hva som egentlig var galt med meg.

Men det var ingen tvil om at jeg hadde null restene til arbeid nå og at jeg var under 50% av den jeg var som frisk.

Jeg tenker jeg skal ringe henne på mandag og si at jeg absolutt ikke vil ha den koden da det som sagt blir helt galt når det er påvist at jeg ikke har verken angst eller depresjon. Hun sa hun bare kunne sette CFS lignende tilstand på, men ikke noe kode? Hun sa også at hun ikke hadde noe prognose og at tilstanden min kunne vare i både 1 og 6 år eller mer.

Jeg er litt i villrede her.

Jeg har jo allerede én ME diagnose, men hvordan vil dette bli tatt av NAV?

Er det sånn at så lenge det står i begge epikriser at jeg ikke har restene til å jobbe så er det ok for nå og hva da videre? Er bekymret for AAP på sikt og evt hva som skjer når de 4 årene er over. Vil NAV da kreve at jeg må ut i arbeid igjen?

Eller vil den ene ME diagnosen telle allikevel?

Trenger litt råd og innspill :(
Be patient.

Sometimes you have to go through the worst to get to the best

Post Reply